Huumekauppias vuokrasi varaston Helsingissä – asiakkaat maksoivat varastetuilla työkaluilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Noin 40-vuotiasta helsinkiläismiestä epäillään useista törkeistä huumausainerikoksista, ampuma-aserikoksesta ja ammattimaisesta kätkentärikoksesta. Hänet otettiin kiinni syyskuussa 2020. Mies oli aloittanut ammattimaisen huumekaupas noin vuosi sitten.

Poliisi löysi pääepäillyn kolmesta eri varastosta Helsingissä rullakoittain anastettua tavaraa, kuten arvokkaita timanttileikkureita, porakoneita ja sähköpyöriä. Epäilty otti varastettua tavaraa maksuksi välittämästään amfetamiinista, ja varastot oli hankittu nimenomaan varastetun tavaran säilyttämistä varten.

Poliisi takavarikoi tutkinnan yhteydessä 3,5 kiloa amfetamiinia, josta yksi kilo oli vahvuudeltaan 96-prosenttista. Lopun 2,5 kilon vahvuus vaihteli 40–50 prosentin välillä. Poliisi epäilee, että kaikkiaan pääepäillyllä on ollut hallussaan amfetamiinia noin viisi kiloa.

– Kyse on poikkeuksellisen vahvasta amfetamiinista, jota pääepäilty on levittänyt laajasti, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Pynnönen.

Kaikkiaan kokonaisuudessa on ollut epäiltyinä 16 henkilöä, joista kahdeksan on edelleen vangittuna. Heitä epäillään muun muassa huumausaineiden levittämisestä ja huumausainekaupasta saadun käteisen rahan keräämisestä.