Varo hunajahuijaria – suosi paikallisen mehiläistarhurin tuotantoa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin, kuinka ruokaväärennösten määrät ovat lisääntyneet. Kyse on järjestäytyneestä rikollisuudesta, jossa pyritään hakemaan mahdollisimman paljon taloudellista etua.

Yksi eniten väärennetyistä tuotteista on hunaja, jota on muokattu siirapeilla ja sokereilla. Maailmalla saatetaan kerätä mehiläispesistä keskeneräistä hunajaa ja valmistaa se loppuun ihmisen toimesta satoa keinotekoisesti kypsyttämällä. Tämä on turmiollista hunajan terveystekijöille.

Suomessa on noin sata ammattimaisesti hunajaa tuottavaa mehiläistarhaajaa. Mikäli haluaa varmistaa ostavansa aitoa hunajaa, kannattaa se hankkia paikalliselta tuottajalta. Lisätietoa hunajasta resepteineen löydät täältä.