Näin järjestelet pienen vaatehuoneen – hyödynnä myös ovi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ammattijärjestäjät osaavat loihtia pienistä tiloista toimivia. Jokainen voi muutamalla vinkillä saada vaatekaapin tai vaatehuoneen parempaan järjestykseen. Kaikki alkaa ylimääräisten vaatteiden karsimisesta.

Osta vaatteita ainoastaan tarpeeseen ja silloinkin kannattaa panostaa laatuun. Pitkäikäiset vaatteet tulevat oikeanlaisella huollolla edullisemmaksi kuin pikamuoti. Kun vaatekappaleita ei ole mielin määrin, on niitä helpompi pitää myös järjestyksessä.

Pane kaikki mahdolliset vaatteet joko henkariin tai laatikkoon. Takit voi panna mekkojen päälle samaan henkariin. Rekkejä voi puolestaan asentaa kahteen kerrokseen yhden sijaan. Poissa käytöstä olevat kausivaatteet voi varastoida ylimmille hyllyille, joita ei muuten käytä päivittäin. Pane muut vaatteet aina omalle paikalleen.

Oven sisäpuolelle voi asentaa kiskon ja siihen erilaisia säilytysratkaisuja. Vaihtoehtoisesti oveen voi ripustaa säilytyslokerikon. Visuaalisuus hivelee silmää, joten järjestä vaatteet esimerkiksi värijärjestykseen. Laatikoiden tulee puolestaan olla sellaisia, joista sisällön näkee heti. Tämä helpottaa oikeanlaisen vaatekappaleen ottamista.