Optinen harha leviää – kuinka monta ihmistä kilistelee kuvassa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaatteiden maastokuosit saattavat osoittautua jossain tilanteissa yllättävänkin tehokkaiksi. Tämä käy selväksi viraalina levinneessä ja hämmennystä herättäneessä kuvassa, jossa ilmenee silmiä hämäävää optinen harha.

Redditissä ja Twitterissä levinneessä kuvassa nähdään joukko retkeilijöitä kilistelemässä pieniä alkoholipulloja luonnossa. Kippistelijöitä näyttää nopealla vilkaisulla olevan kolme. Sen sijaan pulloja on kuitenkin kuvassa yhteensä neljä kappaletta.

Retkeilijät eivät olleet suinkaan varustautuneet kuvassa ylimääräisellä pullolla, vaan otoksessa on todellisuudessa neljännenkin henkilön käsi. Hänen hihansa vaan sattuu maastoutumaan alapuolella olevaan kallioon hämmästyttävän hyvin takkinsa samansävyisen camo-kuvioisen takin ansiosta.