Näyttelijä Ashley Judd onnettomuudessa sademetsässä – kertoi 55-tuntisesta pelastusoperaatiosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä Ashley Judd tunnetaan muun muassa elokuvista Heat – Ajojahti ja Divergent – Outolintu sekä tv-sarjasta Twin Peaks. Näyttelemisen ohella hänet tunnetaan myös ihmisoikeustyötä tekevänä aktivistina. Nyt 52-vuotias tähti on joutunut onnettomuuteen sademetsässä Kongossa.

Ashley Judd ja joukko tutkijoita oli etsimässä sademetsässä uhanalaisia bonobo-apinoita, kun hän kaatui pahasti ja mursi sääriluunsa. Näyttelijä kuljetettiin pois sademetsästä takaisin leiriin riippumatosta tehdyillä paareilla. Leiristä Judd toimitettiin sairaalaan moottoripyörällä, jonka takana istui kuuden tunnin ajan pidellen murtunutta säärtä paikallaan.

55 tuntia onnettomuuden jälkeen Ashley Judd oli leikattavana eteläafrikkalaisessa sairaalassa. Hän kiitteli Instagramissa kongolaisia saamastaan avusta, jota ilman hän olisi todennäköisesti kuollut sisäiseen verenvuotoon. People-lehden mukaan hän tiedostaa saman etuoikeutensa hoitoon pääsemisestä, sillä useimmilla kongolaisilla ei olisi vastaavassa tilanteessa mahdollisuutta saada edes kipua lievittäviä lääkkeitä.