Striimaaja tienasi jättisumman hämmentävällä tavalla – yritti nukkua katsojien häiritessä unia

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suoriin internet-lähetyksiin erikoistuneet striimaajat voivat tienata suuria summia rahaa tekemällä kameran äärellä arkisiakin asioita. Asian Andy -nimellä esiintyvä mies päätti taannoin yrittää lyödä rahoiksi monille tutulla haasteella. Hän yritti vain saada yöllä unta.

Asian Andy tekee striimilähetyksiä alun perin peliaiheiseen sisältöön erikoistuneella Twitch-alustalla. Taannoisen striiminsä aikana hän nukkui sängyssään samalla, kun katsojat yrittivät herättää häntä. Kotikatsojat pystyivät rahaa vastaan koettaa herätellä Andya muun muassa Alexa-älykaiuttimen soittamalla kovaäänisellä musiikilla, koiran haukkumisella tai tekstiä lukevalla puheäänellä.

Levottomat yöunet maksoivat lopulta itsensä toden teolla takaisin. Yli miljoonan ihmisen Youtubessa seuraama Asian Andy paljasti tienanneensa vain seitsemän tunnin aikana jopa 16 000 dollaria, eli noin 13 000 euroa. Andy hämmästeli asiaa, ja totesi tienanneensa aikaisemmin Uberia ajamalla vain 16 dollaria tunnilta.