Dumle-tikkarien valmistus lopetetaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Fazerin Dumle-tikkari on monessa lapsiperheessä kestosuosikki. Tikkareita on valmistettu 60 vuotta, mutta nyt niiden tuotanto lopetetaan. Syynä on vanha makeistehtaan linjasto, joka ei palvele enää tarpeeksi tehokkaasti tikkareiden valmistamisessa.

– Olemme yrittäneet löytää ratkaisun tuotannon jatkamiseksi tehokkaalla ja kestävällä tavalla, siinä kuitenkaan toistaiseksi onnistumatta. Tikkarin valmistamiseksi tarvittava käsityötaito ja resepti ovat yhtä ainutlaatuisia kuin itse tikkari, ja siksi niitä on vaikea korvata nykypäivän modernilla tekniikalla, kertoo Fazer Makeisten Suomen markkinointijohtaja Anne Repo.

Dumlen juuret ovat Ruotsissa, jossa Mazetti-yritys valmisti vuonna 1945 ensimmäisen litteän tikkarin, joka nimettiin Dumleksi vuonna 1960. Fazer osti Mazettin vuonna 1975 ja Dumlesta tuli osa Fazerin tuotemerkkivalikoimaa. Tuotemerkistä tuli merkittävä 1980-luvulla, kun Fazer esitteli kuuluisan Dumle Toffee Caramel -suklaamakeisensa.