Brunbergin legendaarinen suukkoherkku täyttää vuosia – 150-vuotias tehdas juhlii uutuustuotteilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Porvoon Brunbergin makeistehdas täyttää 150 vuotta. Yhtiö lanseerasi ikonisen ”neekerinpusun”, eli nykyään Brunbergin Suukko -nimellä tunnetun vaahtosuklaaherkun 70 vuotta sitten. Nyt siitä julkaistaan juhlaversio.

– Teimme somessa vuonna 2019 kyselyn, jossa kysyimme kuluttajilta ehdotuksia uudeksi mauksi. Mustaherukka oli yksi näistä ehdotuksista, ja teimme lopullisen päätöksen kahden eri maun välillä. Mustaherukka valikoitui Juhlasuukoksi marjan suomalaisuuden vuoksi, Brunbergin toimitusjohtaja Katarina Enholm kertoo.

Suukkojen valmistus aloitettiin Brunbergin makeistehtaalla Porvoossa vuonna 1951, ja Suukot ovat siitä lähtien olleet yksi Brunbergin myydyimmistä tuotteista. Nykyään Suukkoja valmistetaan noin 18 miljoonaa vuosittain.

Brunbergin legendaarinen suukkoherkku täyttää vuosia – 150-vuotias tehdas juhlii uutuustuotteilla

Porvoon Brunbergin makeistehdas täyttää 150 vuotta. Yhtiö lanseerasi ikonisen ”neekerinpusun”, eli nykyään Brunbergin Suukko -nimellä tunnetun vaahtosuklaaherkun 70 vuotta sitten. Nyt siitä julkaistaan juhlaversio.

– Teimme somessa vuonna 2019 kyselyn, jossa kysyimme kuluttajilta ehdotuksia uudeksi mauksi. Mustaherukka oli yksi näistä ehdotuksista, ja teimme lopullisen päätöksen kahden eri maun välillä. Mustaherukka valikoitui Juhlasuukoksi marjan suomalaisuuden vuoksi, Brunbergin toimitusjohtaja Katarina Enholm kertoo.

Suukkojen valmistus aloitettiin Brunbergin makeistehtaalla Porvoossa vuonna 1951, ja Suukot ovat siitä lähtien olleet yksi Brunbergin myydyimmistä tuotteista. Nykyään Suukkoja valmistetaan noin 18 miljoonaa vuosittain.