Suomen kellogaala palkitsi alan uutuuksia ja tekijöitä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tyyliniekka Watch Awards -palkintogaala järjestettiin 24. helmikuuta Tampereella Courtyard by Marriott Tampere City -hotellissa suorana Youtube-lähetyksenä. Gaalassa palkittiin voittajia viidessä kategoriassa ja lisäksi myönnettiin kelloalan ensimmäinen elämäntyöpalkinto.

Suomalainen kelloseppäosaaminen ja -koulutus ovat tunnustetusti maailman eliittiä, mutta silti maasta on puuttunut kelloalan oma palkintogaala. Tähän tarpeeseen vastasi toimialan yhteinen ponnistus, Tyyliniekka Watch Awards. Tapahtuma nostaa esille Suomessa menestyneitä uutuuksia, ihmisiä ja yrityksiä. Voittajat valittiin yleisöäänestyksen perusteella. Äänestykset avattiin 21. tammikuuta alkaen ja ne päättyivät 14. helmikuuta. Ääniä annettiin noin neljä tuhatta ja ne jakautuivat tasaisesti kaikkien kategorioiden kesken.

Viiden kilpailukategorian lisäksi palkintogaalassa myönnettiin kelloalan ensimmäinen elämäntyöpalkinto, jonka sai Mikko Keisu. Hänet tunnetaan Suomen suurimman kulta- ja kelloalan yrityksen, Oulun Koru -konsernin, perustajana. Yhtiöön kuuluu myös Suomen merkittävin kelloalan yritys Osk. Lindroos.

Kilpailun on ideoinut Tyyliniekka-verkkomedian päätoimittaja ja vuoden 2020 kellonkantajaksi valittu Matti Airaksinen. Syy Tyyliniekka Watch Awards -kilpailun järjestämiseen on kelloalan positiivinen esilletuonti, sillä vallitsevasta pandemiasta huolimatta toimialalla on tapahtunut paljon hyvää.

– Tyyliniekka Watch Awards on pitkäaikainen haaveeni, sillä seurattuani vuosia maailman merkittävimpiä palkintogaaloja ja -kilpailuja ihmettelin, miksi Suomesta puuttuu vastaava konsepti. Pandemian sävyttämä vuosi 2020 sitten sai tekemään päätöksen siitä, että miksi ihmetellä, kun voi tarttua tuumasta toimeen, kertoo Matti Airaksinen.

Kilpailukategoriat ja voittajat:

Vuoden kellomallisto:

S.U.F Helsinki 180 / Stepan Sarpaneva

Vuoden kello:

Sarpaneva x Moomin / Stepan Sarpaneva

Vuoden yritys:

Keskisen Kello

Vuoden kelloteko:

Susan Galvinin Alku-kellomalliston joukkorahoituskampanja

Vuoden kelloammattilainen:

Tiina Parikka, Kelloseppäkoulun rehtori