Joukkoaltistuminen Hämeenlinnan vankilassa – kaikki vangit karanteeniin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen vangilla on todettu koronavirustartunta 24. helmikuuta. Kaikki Hämeenlinnassa sijaitsevan Vanajan vankilan Ojoisten osaston 40 vankia on määrätty karanteeniin. Vankien testitulokset saadaan viikonloppuna.

Altistuneiden joukossa on vankeja ja henkilökuntaa. Kyseessä on tiettävästi Suomen ensimmäinen joukkoaltistuminen koronavirukselle. Vangeilla on ollut mahdollisuus olla yhteyksissä läheisiin.

Ojoisten osasto on avolaitos, jossa on 50 vankipaikkaa miesvangeille. Ojoisten osasto sijaitsee Hämeenlinnan keskustan läheisyydessä, lähellä Hämeen Linnaa ja Linnan kasarmirakennuksia. Se on Tampereentien ja Helsinki-Tampere -moottoritien välissä, Ojoisten kaupunginosassa.