Julkkiskokki Henri Alen tekee 100 ilmaista lounasta päivittäin – haluaa jakaa iloa muille

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomen hallitus järjesti hetki sitten tiedotustilaisuuden uusiin koronavirusrajoituksiin liittyen. Koronavirustilanne on huonontunut osassa maata, etenkin maan rannikkoseuduilla. Hallitus asettaa tästä syystä koko maan sulkutilaan 8. – 28. maaliskuuta. Tämä tietää monin paikoin etäopetusta, nuorten harrastustoiminnan keskeytystä ja ravintoloiden toimimista pelkällä ulosmyynnillä.

Ravintola-ala on tapahtuma-alan tavoin ollut koko koronavuoden melkoisessa ahdingossa. Sulkutilasta tiedottamisen jälkeen julkkiskokki Henri Alen päätti kuitenkin käynnistää ilahduttavan projektin, jossa hän tekee ruokaa ihmisille, joilla ei olisi muuten varaa lounaaseen.

Henri Alen ilmoitti Twitter-kanavallaan eilen, että hän haluaisi tehdä sulun aikana noin 100 ilmaista lounasta päivässä heille, jotka sitä tarvitsevat. Tänään Alen ilmoitti, että hän on saanut ruoka-aineet sponsoreilta ja löytänyt myös valitettavan paljon ihmisiä, jotka ovat aterioita vailla. Henri Alen on päättänyt huonon työtilanteen aikaan ottaa projektinsa siltä kannalta, että se on kokin kesäleiri, jolla hän haluaa tuoda iloa itselleen ja muille.