New Yorkissa leviää uusi koronavirusmuunnos – ehkö vastustuskykyinen rokotteelle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

New Yorkin kaupungissa on löydetty uudenlaista koronavirustyyppiä, joka saattaa olla vastustuskykyisempi olemassa oleville rokotteille. Viitteitä uudenlaisesta koronavirusmuunnoksesta saatiin jo marraskuussa, mutta nyt sitä on todettu jo joka neljännessä viruksen geeninäytteessä.

Koronaviruksesta on raportoitu lukuisia muunnoksia ja yksi tuorein on löydetty Yhdysvaltojen New Yorkissa. Tämä on jatkumoa aiemmille muunnoslöydöille, kuten Suomessakin jylläävälle brittimuunnokselle ja Yhdysvalloissa huolta aiheuttavalle Kalifornian muunnokselle.

New Yorkin tai Kalifornian koronavirusmuunnoksista ei ole vielä julkaistu vertaisarvioita tai tutkimuksia tieteellisissä julkaisuissa. Virusmuunnoksista ovat uutisoineet muun muassa CNN ja New York Times. Viruksia tutkitaan parhaillaan ja samalla selvitetään, tehoavatko markkinoilla olevat rokotteet niihin. Osa muuntoviruksista ovat edeltäjiään vaarallisempia.