Ranskalaisnäyttelijä Gérard Depardieulle raiskaussyyte – kiistää kaiken

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pitkän linjan ranskalainen näyttelijä Gérard Depardieu on poliisitutkinnan kohteena. Miestä syytetään raiskauksesta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Depardieu on kiistänyt väitteet jyrkästi.

– Olen syytön, eikä minulla ole mitään pelättävää, 72-vuotias näyttelijäveteraani kertoi La Repubblicalle.

Uutistoimisto AFP:n mukaan nainen kertoo raiskauksen tapahtuneen vuonna 2019, kun hän oli ollut 22-vuotias. Tutkimukset käynnistettiin saman vuoden elokuussa. Jutusta luovuttiin myöhemmin, mutta se avattiin viime kesänä uudestaan naisen tehtyä asiasta toisen rikosilmoituksen.

Ranskalainen elokuvatähti Gerard Depardieu lienee eräs kuuluisimmista kotimaastaan maailmankuuluisuuteen nousseista näyttelijöistä. Uransa 1970-luvulla aloittanut mies on näyttelemisen ohella myös tuottanut ja ohjannut elokuvia. Hänet pidätettiin taannoin rattijuopumuksen takia, kun hän putosi moottoripyöränsä päältä kesken ajon.