E-urheilija murhattiin – kilpakumppani tunnusti teon internetissä

Digi Ohhoh! Pelit · Tim Isokivi

Brasilialainen e-urheilija Ingrid Oliveira Bueno da Silva on joutunut järkyttävän veriteon uhriksi. Sol-nimellä Fantastic Brazil Impact -joukkuetta edustanut, Call of Duty: Mobiilipeliin erikoistunut ammattilaispelaaja murhattiin kilpailevan joukkueen pelaajan toimesta. E-urheilupiirejä järkyttäneen teon motiivit ovat edelleen epäselviä.

19-vuotiaan Ingrid Oliveira Bueno da Silvan ruumis löydettiin Guilherme Alves Costan kotoa Sao Paolosta. Kilpailevassa joukkueessa pelannut 18-Guilherme oli tunnustanut tekonsa internetissä ja jopa jakanut kuvamateriaalia nuoren naisen ruumiista. Times of London -lehden mukaan hänet pidätetyksi veljensä paikalle hälyttämien poliisien toimesta.

Guilherme Alves Costan oli kertonut poliiseille murhanneensa Ingridin vain koska halusi tehdä niin, ja kertoi tiedostavansa tilanteen vakavuuden. Sosiaalinen media täyttyi etenkin latinlaisen amerikan e-urheilufanien kunnianoosituksista kuollutta Ingrid Oliveira Bueno da Silvaa kohtaan. Tuore veriteko on herättänyt keskustelua naisten e-urheilun parissa kohtaamasta syrjinnästä ja ahdistelusta.

https://twitter.com/JaguaresGG/status/1364268429176414208