Karmiva näky Italiassa – sadat ruumisarkut romahtivat mereen maanvyöryssä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Italiassa on todistettu makaaberia näkyä satojen ruumisarkkujen pudottua mereen Camoglin kylän rannikolla. Tapahtuma johtui rantakallion kielekkeellä sattuneesta maanvyörystä.

Camoglin hautausmaa perustettiin yli sata vuotta sitten paikallisten rantakallioiden läheisyyteen. Maanantaina tapahtuneen maanvyöryn seurauksena noin 200 maan lepoon laskettua ruumista sisältänyttä arkkua putosi alas ja vajosi mereen. Vain noin kymmenen niistä on toistaiseksi onnistuttu pelastamaan.

Camoglin pormestari Francesco Olivari kuvailee tapahtunutta uskomattomaksi katastrofiksi. Hautausmaa suljettiin vierailijoilta jo lauantaina työntekijöiden huomattua halkeamia kalliossa. CNN-uutissivuston mukaan geologit tutkivat parhaillaan, uhkaako aluetta lähiaikoina uusi maanvyöry.