Vinkkinurkka: Uuden vaatteen mukana tulevalla tilkulla on toinenkin käyttötarkoitus

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Uuden takin tai housujen mukana saattaa tulla pieni pussi, jossa on varanappeja sekä kangastilkku. Kangastilkkua voi käyttää vaatteen paikkaamiseen, jolloin siitä saa pitkäikäisemmän. Tilkulla on kuitenkin myös toinen tarkoitus.

Tilkun avulla voi testata, kuinka vaatteen kangas reagoi tiettyyn pesuaineeseen. Vaikka vaatteessa olisi pesulappu ja huolto-ohjeet, voi niitä kuitenkin testata pienelle tilkulle etukäteen. Samalla näkee, kuinka kangas reagoi käytössä olevan pesuaineen kanssa.

Useimmat vaatteet menevät esimerkiksi pilalle huuhteluaineesta. Jos haluaa vaatteisiin tuoksua, voi käyttää pestessä eteerisellä öljyllä terästettyä etikkaa. Etikka on turvallinen valinta pyykille ja öljy voi antaa pienen sipauksen tiettyä tuoksua pyykkiin.