Lahden hiihdon maailmancupin lievä pahoinpitely ei etene syyteharkintaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poliisi selvittänyt Salpausselän kisojen miesten viestin loppuratkaisun tapahtumia, jossa Venäjän hiihtäjä Aleksandr Bolshunov yritti lyödä Joni Mäkeä sauvalla loppukiritilanteessa. Sen jälkeen hän kaatoi Suomen hiihtäjän maalisuoran jälkeen. Venäjän joukkue hylättiin viestistä Bolshunovin teon vuoksi ja asiasta kirjattiin rikosilmoitus Hämeen poliisilaitokselle.

– Ratkaisun perusteella tapahtumien katsotaan täyttävän lievän pahoinpitelyn tunnusmerkistön. Asianomistaja on ilmoittanut, ettei hän vaadi rangaistusta eikä hänellä ole korvausvaatimusta. Näin ollen asia ei etene esitutkinnan kautta syyteharkintaan koska syyttäjällä ei ole asiassa syyteoikeutta, poliisilaitokselta tiedotetaan.

Pahoinpitelyn tunnusmerkistö edellyttäisi tässä tapauksessa, että ruumiillisella väkivallalla aiheutettaisiin kipua, josta seurauksena olisi tiedottomuus tai muu vastaava tila. Tässä tapauksessa ei tule harkittavaksi tunnusmerkistön osa, jossa väkivaltaa tekemättä aiheutettaisiin vahinkoa toisen terveydelle. Siksi kyse on pelkästään lievästä pahoinpitelystä.