Terveysministeriö Koronapandemia jatkuu ensi vuonna ilman rajuja sulkutoimia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Uutistoimistojen mukaan Maailman terveysjärjestö WHO ei usko, että koronaviruspandemiaa taltutetaan tämän vuoden aikana. Rokotuksista huolimatta maailmanlaajuiset tautimäärät ovat kääntyneet jälleen nousuun.

Myös Irlannin terveysministeriön johtaja, tohtori Michael McBride on laski äskettäin, että kesällä viruksen etenemiseen tulee todennäköisesti pientä taukoa, mutta rajoituksia otetaan jälleen käyttöön elokuussa. Kolmas aalto on hänen arvionsa mukaan entistäkin voimakkaampi, mikäli nyt ei noudateta tiukkoja rajoitustoimia, Belfast Telegraph uutisoi.

Jos elokuussa otetaan käyttöön jälleen uusia rajoituksia, arvioi McBride niiden jatkuvan aina vuoteen 2022 saakka. Hänen mielestään nykyisten sulkutilojen tulisi jatkua niin kauan, kunnes suurin osa ihmisistä on rokotettu. WHO on tuominnut rikkaiden maiden etuilemisen koronavirusrokotejonoissa. Samaan aikaan rokotevalmistajat nostavat hintojaan. Raha ratkaisee.