Ohhoh! Kymmenien miljoonien superjahti tuhosi laiturin videolla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kymmenien miljoonien eurojen arvoisen jahdin omistaja saattaa joutua maksamaan kalliin laskun. Saint Maartenissa todistettiin nimittäin taannoin onnettomuutta, jossa valtavan kokoinen superjahti tuhosi laiturin.

Go-jahti oli juuri lähtemässä matkaan Isle de Sol Marinan satamasta, kun sen ohjausjärjestelmässä ilmeni vika. Vian ansiosta alus päätyi törmäämään sataman laituriin aiheuttan sille vaurioita. Onnettomuus ikuistui lukuisiksi videoiksi tilannetta sivusta seuranneiden toimesta.

Go-jahti on jopa 77 metriä pitkä ja pitää sisällään muun muassa yhdeksän hyttiä, uima-altaan ja hissin. Sen arvo on noin 75 miljoonaa euroa. Onnettomuuden aiheuttaneen jahdin omistaa New York Post -lehden mukaan miljardööri Hans Peter Wild.