Uusi risteilyreitti Suomeen – ensi kesänä laivalla Helsingistä Turkuun

Matkailu · Terhi Piiroinen

Viking Line kuljettaa kesällä matkustajia kerran Helsingistä Tallinnan kautta Turkuun. Kyseessä on Tall Ships’ Races 4. heinäkuuta järjestetty risteily. Ihmiset ovat aiemmin toivoneet, että risteilyalukset laajentaisivat pysyvästi reittimatkoja suomalaiskaupunkien välille.

Harvinaislaatuinen risteily toteutetaan kerran. M/S Gabriella lähtee Helsingistä iltapäivällä kohti Tallinnaa. Laiva kulkee yön aikana Tallinnasta Turkuun siten, että se on perillä seuraavana aamuna. Risteily lähtee illalla kohti Helsinkiä samaa reittiä mitä se tulikin, eli koukkaa Tallinnan kautta.

– Laiva saapuu Helsingistä Turkuun niin, että maissa on yhdeksän tuntia aikaa tutustua esimerkiksi purjelaivoihin Aurajoen rannalla. Samassa ajassa ehtii myös piipahtamaan Naantalin Muumimaailmassa, tiedotteessa kerrotaan.