Dokumentti: Minne katosi Estoniasta pelastunut kapteeni Avo Piht?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ylen uudessa lyhytdokumentissa nähdään tänään mielenkiintoinen katsaus matkustaja-autolautta Estonian kapteenin katoamiseen liittyen. Laivan 39-vuotias varakapteeni Avo Piht näet pelastui, mutta katosi heti sen jälkeen.

Estonia upposi Utön edustalla vuonna 1994 syyskuussa. Laivan uppoamiseen liittyy runsaasti salaliittoteorioita ja omituisia faktoja. Toimittaja Juha Portaankorva kysyy tänään TV1:llä esitettävässä dokumentissa, Missä on Estonian kapteeni?

Ylen mukaan Avo Piht katosi sen jälkeen, kun hänet pelastettiin Estonia-laivasta. Hänet oli toimitettu Turkuun sairaalaan. Hänet on myös todistettavasti nähty elävien joukossa. Yksi teoria on, että Estonialla salakuljetettiin aseita ja Pihtin katoaminen liittyy siihen. Dokumentti on jo katseltavana Yle Areenassa.