Tuhopolttaja kylvi pelkoa vuosikausia – tekijäksi paljastui entinen poliisipäällikkö

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lähes kymmenen vuoden ajan ihmisiä pelon vallassa pitänyt tuhopolttaja vaikuttaa viimein jääneen kiinni. Yhdysvaltojen Marylandissa asuva entinen poliisipäällikkö, 69-vuotias David M. Crawford pidätettiin syytettynä tuhopoltoista ja murhanyrityksestä.

Yhteensä 11 tuhopolttoa tapahtui Marylandin piirikunnissa vuosina 2011-2020. Yöllä syttyneet palot olivat tahallaan sytytettyjä, ja rikospaikoilla oli nähty hopeinen sedan-henkilöauto sekä hupun alle kasvonsa peittänyt henkilö. Tapausten tutkinnassa saavutettiin CBS-uutissivuston mukaan merkittävä käänne viime vuonna, kun viranomaisille selvisi että yksi uhreista oli ollut riidoissa David M. Crawfordin kanssa.

Kotietsinnöissä Crawfordin hallusta löydettiin raskauttavaa todistusaineistoa, kuten iskulista johon kaikki tunnetut uhrit oli nimetty. Entisen Laurelin poliisipäällikön uskotaan valinneen uhreikseen henkilöitä, joiden kanssa hän oli ollut riidoissa. Tuhopolttojen kohteina oli muun muassa paikallinen kaupunginvaltuutettu, entisiä poliiseja, Crawfordin entisiä lääkäreitä, sukulaisia ja hänen poikapuolensa.