Hurja näky videolle – tornado paljastuikin valtavaksi hyttysparveksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiset saattavat kuvitella maamme luonnon hyttystilanteen olevan paha kesäisin, mutta Argentinassa se on kaiketti omaa luokkaansa. Tuoreen videon perusteella maassa voidaan nimittäin törmätä kokonaisiin moskiittotornadoihin.

Argentiinassa valtatie 74:llä General Madariagan ja Pinamarin välissä kuvatulla videolla nähdään korkealle edessäpäin kohoava muoto, joka näyttää hieman tonardolta. Sitä lähestyvät autoilijat eivät kuitenkaan ole vaarassa joutua pyörteen kouriin. Pyörremyrskyn sijaan kyseessä on nimittäin valtava hyttysparvi.

Kuten videolta voi päätellä, on Argentiinassa viime aikoina ollut hyttysiä ongelmaksi saakka. International Business Times -lehden mukaan moskiittokanta on kasvanut räjähdysmäisesti voimakkaiden sateiden synnyttämien lammikoiden ja lätäköiden vuoksi. Hyönteiset nimittäin lisääntyvät laskemalla niihin munansa.