Johanna Pakonen: ”Olen päättänyt, että tällä kertaa kiusaaja joutuu ottamaan vastuun”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuoden 2002 tangokuningatar Johanna Pakonen on kommentoinut kiusaamiseen liittyvää keskustelua Instagramissa. Samalla hän paljastaa, että on joutunut koko elämänsä ajan kiusatuksi. Nykyään hänen julkisuutensa on yksi syy sille, miksi jotkut ihmiset voivat ottaa hänet maalitaulukseen.

Pakonen kertoo, että hän on kokenut kiusaamista lapsesta asti, mutta on suhtautunut siihen kovapäisesti. Hän painottaa, että ei hyväksy kiusaamista millään muotoa. Nyt hän on joutunut ottamaan järeämmät keinot käyttöön vaientaakseen yhden kiusaajistaan.

– Olen kiusaamisen kohteena edelleen. Minä 44-vuotias äiti-ihminen. Voitteko kuvitella. Minulla on jotain, mitä se toinen ei voi saada. Minussa on jotain, mitä se toinen ei tule koskaan saavuttamaan. Kiusaajani on minulle aivan ventovieras ihminen. Kasvatustieteitä opiskellut yläkoulun opettajana toimiva henkilö, hän kertoo.

– En ole tähän mennessä reagoinut tähän kiusaamiseen millään tavalla, paitsi todistusaineistoa keräämällä. Olen päättänyt, että tällä kertaa kiusaaja joutuu ottamaan vastuun sanomisistaan, tekemisistään ja kirjoittamisistaan. Olen uskaltanut puhua tästä asiasta ääneen ja olen ymmärtänyt, että näihin asioihin saa apua ylemmältä taholta. Rikosilmoitus ja lähestymiskielto voi olla tehokkaita apuvälineitä kiusaamista vastaan. Etenkin silloin, kun elinkeinoasi, mainettasi ja perhettäsi uhataan.