Kevään viimeinen talvimyrsky viikonloppuna – ensi viikolla lämpenee reilusti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Forecan meteorologi Markus Mäntykangas on julkaissut viikonlopun ja ensi viikon sääennusteen, jonka mukaan kevään viimeinen talvimyrsky saapuu maahamme viikonlopun aikana. Sen jälkeen pääsemme nauttimaan keväisestä säästä.

– Keski-Suomen yli kohti etelää liikkuu hajanainen lumisadealue, iltapäivällä voi pyryttää ihan kunnolla hetken aikaa maan itäosassa. Samaan aikaan föhn-tuulen vaikutus yltää maan länsiosaan ja Länsi-Lappiin, Markus Mäntykannas ennustaa lauantaista.

Sunnuntain ja maanantain välinen yö on vielä kylmä, mutta sen jälkeen on kiikareissa pysyvämpi muutos säähän. Keli muuttuu lauhemmksi ja selkeästi keväisemmäksi. Lämpötila kohoaa reilusti plussan puolelle. Mäntykankaan mukaan tämä voi tarkoittaa termisen kevään alkamista, eli vuorokauden keskilämpötilan katsotaan olevan pysyvästi nollan asteen yläpuolella.