Prinssi Philip pääsi sairaalasta kotiin – täyttää kesäkuussa 100 vuotta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsijan Elisabet II:n puoliso, 99-vuotias prinssi Philip on päässyt takaisin kotiin ing Edward VII -sairaalasta. Hänelle tehtiin kaksi viikkoa sitten sydänleikkaus. Aiempien tietojen mukaan miehellä kerrottiin olleen tulehdus.

Sata vuotta 10. kesäkuuta täyttävä Edinbughin herttua, eli prinssi Philip, oli sairaalassa yhteensä lähes kuukauden ajan. Tilannetta kuvailtiin hoitojakson alussa varotoimenpiteeksi ja hänellä kerrottiin olleen tulehdus. Myöhemmin kerrottiin miehen olleen sydänoperaatiossa, The Sun uutisoi.

Sensaatiolehdet kuvasivat prinssin auton takapenkillä kapeakasvoisena. Englannin kuningatar Elisabet II ja prinssi Philip avioituivat vuonna 1947. He tutustuivat jo vuosia aiemmin, mutta odottivat kihlautumista sodan jälkeiseen aikaan. Heillä on neljä lasta, joista vanhin, Walesin prinssi Charles on seuraava kruununperijä.