Poliisi takavarikoi lelupyssyiksi naamioituja todellisia aseita

Ohhoh! · Tim Isokivi

Sekä lasten että varttuneempienkin suosimilla Nerf-leluaseilla ammutaan harmittomia vaahtomuoviammuksia. Taannoin Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinassa takavarikoitiin hämäävästi Nerf-pyssyiltä näyttäviä mutta hengenvaarallisia ampuma-aseita.

Pohjois-Carolinan poliisit suorittivat taannoin huumeratsian, jossa viranomaisten mukaan päätyi muuitakin kuin vain pähteitä. He takavarikoivat 50 luodin rumpumlippaalla varustetun Glock-19 -pistoolin, joka oli muokattu näyttämään siniseltä ja oranssilta Nerf-leluaseelta.

Aseiden lisäksi ratsatusta kodista löydettiin CNN-uutissivuston mukaan 20 muuta ampuma-asetta, kokaiinia, psilosybiinisieniä, kannabista ja 2 300 dollarin edestä käteistä rahaa. Ratsian yhteydessä pidätettiin 35-vuotias mies. Poliisin mukaan Nerf-lelupyssyltä näyttävän aseen hallussapito ei ole laitonta, mutta ne herättävät silti viranomaisten huolen.