Nämä seikat yhdistävät raha-asiansa hyvin hoitaneita

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huipputulot, satumainen perintö tai lottovoitto kuuluvat monen haaveisiin taloudellisesta riippumattomuudesta. Todellisuudessa muutamat arkipäiväiset valinnat yhdistävät raha-asioissa hyvin menestyneitä ihmisiä.

Kukapa ei haaveilisi taloudellisesti riippumattomasta elämästä, jossa arki muodostuu itselle mieluisista asioista, kuten matkustelusta tai harrastuksista. Huolettomaan elämään liitetään yleensä satumaisia onnenpotkuja, jotka eivät kuitenkaan voi toimia realistisen suunnitelman pohjana. Velattomuutta pidetään usein myös tavoiteltava ja pysyvänä tilana, mutta lainat tai osamaksut eivät itsessään ole este varallisuuden kartuttamiselle.

Hyvä raha-asioiden hoito on aktiivista päätöksentekoa, kun taas taloudelliset ongelmat yleensä kumpuavat passiivisuudesta. Vaurastumisen tulisi olla enemmän elämäntapa kuin yhden onnekkaan sattuman metsästämistä. Hyvien päätösten tekeminen korostuu taloustilanteesta huolimatta. Siinä missä aktiivinen lainojen yhdistäminen voi vähentää ylivelkaantuneen lainojen hoitoon käyttämää rahasummaa, on säästöjä jo keränneen keksittävä tuottavia sijoituskohteita. Tämä ei tarkoita, että jokaisen pitäisi ryhtyä sijoittajaksi, vaan jo kohtuukorkoinen säästötili on omaa käyttötiliä parempi paikka ylimääräisille varoille.

Ajattele laina- ja raha-asioita uudella tavalla

Lainanottoa ja säästämistä pidetään usein toistensa vastakohtina, mutta hyvin toimeentuleva tietää, että molemmille on paikkansa. Vaurastuminen edellyttää tietoista riskinottoa, jossa hetkelliset vastoinkäymiset eivät vaikuta pitkän tähtäimen tavoitteisiin. Tärkeintä on löytää pieniä säästökohteita ja laittaa tämä säästetty raha töihin. Johdonmukaisuus on ehdottoman tärkeää ja säästäminen kannattaakin automatisoida, mikäli ylijäävällä rahalla on tapana mennä muuhun kulutukseen. Näitä periaatteita jokainen voi ottaaa mukaan omaan arkeensa.

Vaikka puskurirahaston pitäminen on järkevää, ei pelkkä säästäminen useinkaan luo pysyvää varallisuutta. Edullinen laina tai osamaksu on usein järkevämpi tapa rahoittaa isompi hankinta, jolloin voit pitää säästösi kasvamassa. Lainalla voit käytännössä jakaa isomman hankinnan useammalle kuukaudelle, ja jos laina-aika ja -kulut ovat kohtuulliset, ei lainasta muodostu taloudellista taakkaa. Tärkeintä on, että laina on hakijan taloudelliseen tilanteeseen sopiva. Sopivan lainan etsiminen voi olla vaikeaa, joten avuksi kannattaa aina ottaa lainavertailupalvelu.

Opettele kilpailuttamaan lainat sekä muut hankinnat

Edullisten hankintojen tekeminen edellyttää tietämystä tuotteiden tai palveluiden hintatasosta sekä mahdollisimman monen myyjäliikkeen tai palveluntarjoajan keskinäistä vertailua. Laina- ja rahoitusala on monelle melko tuntematon ja kokemusta on ehkä kertynyt vain oman pankin kanssa asioinnista.

Omalaina.fi on suomalainen lainavertailupalvelu, jolla on maan kattavin, yli 30 yhteistyökumppanin verkosto. Saat yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia, josta voit valita sopivimman vaihtoehdon. Kaikki lainat ovat vakuudettomia, mikä osaltaan takaa nopeat käsittelyajat. Voit saada haluamasi lainan parhaimmassa tapauksessa jo saman päivänä.

Vertailupalvelu kilpailuttaa lainasi kymmenien pankkien ja muiden luotonantajien kesken muutamassa sekunnissa ja sinulle jää aikaa oman oman taloutesi parempaan hoitoon.