Univelkaiset ja loppuunpalaneet saavat koronan todennäköisemmin kuin muut

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronaviruksen jyllätessä ihmisiä suositellaan pysymään kotonaan ja välttämään turhia sosiaalisia tilanteita muiden kanssa. Tälläisenä aikana kannattaa myös pitää omasta vastustuskyvystään huolta, koska myös immuniteettikyvyllä on suuri vaikutus siihen miten helposti koronavirus tarttuu ja alkaa oirehtimaan.

Ihmisen mieli on voimakas ja liika stressi kehossa voi viedä yöunet, mikä huonontaa vastustuskykyä entisestään juuri tällaisena aikana kun immuniteetin tulisi olla vahvimmillaan. Daily Mail -sivusto on nyt kertonut tutkija Johns Hopkinsin johtamasta tutkimuksesta, jossa huomattiin, että loppuunpalaneet ja univelasta kärsivät ihmiset saivat koronavirustartunnan noin kaksi kertaa muita todennäköisemmin.

Loppuunpalaminen ja univelka vaikuttavat niin merkittävän alentavasti ihmisten vastustuskykyyn, että näistä kärsivät ihmiset saavat koronaviruksen tutkitusti helpommin. Jokainen ylimääräinen yöllä nukuttu tunti vähensi tartuntariskiä 12 prosentilla, minkä vuoksi nyt kannattaakin panostaa erityisesti hyviin ja riittävän pitkiin yöuniin.