Miksi tätä saa tehdä Suomessa? Aikuisten jäätelöauto toimittaa kylmiä drinkkejä kotiovelle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Teksasin Houstonissa on aikuisten oma jäätelöauto, mikä toimittaa jäisiä drinkkejä ja naposteltavia ihmisten kotiovelle. Karanteeniaikana voisi olla kiva siemailla sivistyneesti kotona ilman, että vaarantaa muiden turvallisuutta menemällä esimerkiksi paikalliseen salakapakkaan.

Bovine and Barley -niminen baari on toimittanut drinkkejä tilauksesta jo viime keväästä lähtien. Toimitukseen kuuluu jäähileinen, esimerkiksi hedelmistä valmistettu mikseri ja siihen lisättävä alkoholi. Hinnaston mukaan juomia voi tilata useamman kerralla.

Suomessa ei pysty tilaamaan alkoholia esimerkiksi paikalliselta pienpanimolta suoraan, vaan tuotteet on kierrätettävä toisen EU-maan kautta. Hölmöläisten hommalta kuulostava systeemi johtuu maamme kireästä alkoholipolitiikasta. Viinan toimittaminen kotiovelle on kuitenkin sallittua Euroopan unionissa – paitsi Suomessa.