Kalastaja pelasti nerokkaasti jäälautalle jääneen pikkupojan

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jäille vaeltaminen voi osoittautua keväisin vaaralliseksi. Tämän sai huomata taannoin oppia kantapään kautta eräs ukrainalainen lapsi, joka päätyi vaaratilanteeseen vedessä ajelehtineella jäälautalla. Onneksi apu oli lähellä.

11-vuotias poika oli joutunut vaikeuksiin käveltyään Ukrainan Kievissä sijaitsevalla Desenka-joella jäälautalle, joka oli irronnut ja päätynyt ajelehtimaan kauemmas rannasta. Lapsi ei osannut uida, ja joen syvyys oli paikallisen Unian-uutistoimiston mukaan lähes 20 metriä. Lopulta apuun ilmaantui kalastaja Richard Gorda virvelinsä kanssa.

Gorda poisti virvelin vieheestä koukun, kehotti poikaa pysyttelemään rauhallisena ja heitti siiman kohti häntä. Pojan tartuttua vieheeseen mies veti jäälautan päällä ajelehtineen lapsen turvallisesti takaisin rantaan. Kekseliäs pelastus ikuistui videoksi, joka leivisi nopeasti viraalina sosiaalisessa mediassa.