Poliisi: ”Juhlinta on siirtynyt koteihin ja se näkyy tehtävissä”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hallitus on sulkenut ravintoloiden ovet koronaviruspandemian pysäyttämiseksi. Ongelma on suurilta osin ainoastaan siirtynyt julkisista tiloista yksityisiin. Tämä näkyy myös poliisin kotihälytysten määrissä. Ravintoloissa on oma turvallisuutta valvova henkilökuntansa toisin kuin ihmisten kodeissa ja salakapakoissa.

– Kotihälytystehtävien määrä on edelleen korkealla tasolla, ja viime viikon aikana poliisi hoiti niitä 201. Kotihälytystehtävät painottuvat edelleen viikonloppuihin. Nyt kun ravintolat ovat suljettuina, juhlinta on siirtynyt ihmeisten koteihin, ja se näkyy poliisin tehtävissä. Viime viikonloppuna kotihälytystehtäviä, joista suurin osa johtui häiritsevästä metelistä, hoidettiin 85, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ylikomisario Jussi Huhtela.

Poliisille tulee myös muiden rajoitusten vuoksi enemmän töitä, koska yksityisillä turvallisuuspalveluilla ei ole valtuuksia yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvomiseen maassamme. Se on valtion viranomaisten tehtävä. Nyt on jopa väläytelty maskipakkoa ja sen rikkomisesta sakottamista. Tämä on taas koronan tuoma lisä poliisin työtehtäviin. Valitettavasti resursseja ei kuitenkaan lisätä.

– Korona näkyy edelleen poliisin tehtävissä, niin kuin se on näkynyt jo viime keväästä saakka. Pyrimme parhaamme mukaan huolehtimaan erityisesti siitä pienestä määrästä ihmisiä, joilla menee alueellamme nyt huonommin kuin koskaan, kertoo Huhtela.