Salli-sääksi aloitti matkan Afrikasta Suomeen – kulki ensimmäisinä päivinä 500 kilometriä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Petolintujen suojeluun, tiedottamiseen ja tutkimukseen keskittyvä Sääksisäätiö on tiedottanut Facebookissa, että keskuksen rengastamat sääkset ovat aloittaneet kotimatkan kohti Suomea talvilomaltaan. Yksi niistä on Salli-niminen petolintu.

Salli on GPS-paikantimen mukaan kulkenut ensimmäisten päivien aikana huiman 500 kilometrin pituisen matkan. Sen kotipesäpuu sijaitsee Suomen Paltamossa. Sääksi viihtyy hyvien kalastusvesien rannikoilla.

– Salli nousi lentoon varhain aamulla 20.3. Akageran kansallispuistossa ja liiteli iltapäivällä 21.3. pohjoista kohti lähellä Ugandan pohjoisrajaa, linnun liikkeistä kerrotaan.

https://www.facebook.com/saaksisaatio/posts/3770315149711135