Traficom: Turun bussit ja junat rajataan puolelle matkustajamäärälle

Matkailu · Terhi Piiroinen

Varsinais-Suomen alueella on paha koronaviruskeskittymä, mikä on levinnyt muun muassa vaihto-opiskelijoiden yhteisössä viime viikkojen aikana. Nyt alueen julkisen liikenteen matkustajakapasiteettia aiotaan laskea puoleen. Tilanne on vakava.

– Liikenne- ja viestintävirasto Traficom rajoittaa 25.3.–23.4.2021 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän alueella tie- ja raideliikenteessä liikennevälineiden suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen koronaepidemian leviämisen estämiseksi, viranomaiset tiedottavat.

Tie- ja raideliikennettä rajoitetaan kaikissa yli kymmenen henkilön liikennevälineissä. Rajoitus koskee sekä kaikille avointa että rajoitetulle asiakasryhmälle suunnattua niin kutsuttua suljettua liikennettä. Arkipäivisin rajoitus ei kuitenkaan koske vuonna 2008 syntyneitä ja sitä nuorempia matkustajia. Rajoituspäätös ei saa estää kenenkään oikeutta lakisääteisiin palveluihin eikä se saa estää virkamiestä tai viranhaltijaa hoitamasta virkatehtäviään.