Nuoret miehet rikkovat paikkoja Paraisilla – kolkuttava omatunto johti suoraselkäiseen toimintaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lounais-Suomen poliisi etsi äskettäin ilivallantekijöitä Paraisilla. Paikkakunnalla oli rikottu postilaatikoita ja räjäytelty omatekoisia pullopommeja viime viikkojen aikana. Tekijät kävelivät vanhempiensa kanssa poliisiasemalle tunnustamaan tekonsa.

– Paraisten poliisiaseman ovikello soi heti kahdeksan jälkeen torstaiaamuna. Oven takana oli viisi nuorta miestä vanhempineen. He sanoivat, että heillä olisi asiaa poliisille. Nämä 14-vuotiaat nuoret olivat nähneet poliisin eilen julkaiseman tiedotteen pullopommien räjäyttämisistä Paraisilla. He halusivat tulla kertomaan, että he olivat niitä räjäytelleet. Idea tähän oli saatu joltakin kaverilta ja se tuntui hauskalta. Tarkoitus ei ollut aiheuttaa vahinkoa eivätkä he olleet tulleet ajatelleeksi pommien vaarallisuutta, poliisista kerrotaan.

Aiheutuneet vahingot eivät ole suuria, lähinnä seiniin jääneitä valkoisia läikkiä. Omatekoiset pommit ovat kuitenkin räjäyttäjälleen ja muille lähellä oleville todella vaarallisia. Räjähdys aiheutuu paineen vaikutuksesta ja niistä syntyy syttyvää vetykaasua ja natriumhydroksia, jotka paineen voimasta voivat roiskua useiden metrien päähän. Mikäli aineita leviää iholle ja silmille, pysyvät vauriot ovat todennäköisiä.

– Nuorten kanssa sovittiin, että he menevät siivoamaan pommien räjätyksillä aiheuttamansa jäljet. Poliisi kiittää näitä nuoria miehiä reippaasta asioiden selvittämisestä ja ryhdikkäästä vastuunkannosta!