Suosikkiartisti K-System teki Marinin hallituksen rajoituksista kappaleen: ”Valoisampi kesä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Artistit ja koko tapahtuma-ala ovat kärsineet valtavasti pääministeri Sanna Marinin hallituksen koronatoimista, joissa suomalaisten arkea on päätetty rajoittaa sen sijaan, että rajat olisi yritetty sulkea ajoissa ulkomailta tulevilta tartuttajilta.

Nyt Marin on saanut asiaan liittyen myös teemakappaleen, joka lienee kesähitti 2021. Kansainvälistäkin menestystä niittänyt suomalainen konemusiikkitähti K-System on julkaissut kappaleen, jossa hän lainaa pääministerin lausuntoja vireillä olevista liikkumisrajoitteista. Nyt julkaistu Valoisampi kesä -kappale saikin innoituksensa juuri rajoituksia koskevasta pääministerin lehdistötilaisuudesta.

– Eilen Iltalehti julkaisi uutisen missä toimittaja veti linjat suoraksi ja kirjoitti hallituksen tiedotustilaisuuden sisältöön liittyen että ”Liikkuminen on kiellettyä siltä osin kuin se ei ole sallittua”. Mietin että näinköhän oli oikeasti sanottu ja kuuntelin kyseisen tiedotustilaisuuden. Siitä se ajatus sitten lähti. Kiitos kannustavista sanoista Sanna Marin, K-System kertoo kappaleestaan.

Vielä tammikuussa suomalaiset artistit ja tapahtumajärjestäjät toivoivat, että kesä 2021 olisi yleisötapahtumien kannalta normaali. Pian sen jälkeen kuitenkin selvisi, että Suomi ei ole tilannut riittävästi koronarokotteita tavoitteen saavuttamiseksi. Sen sijaan ensimmäisiä kesäfestivaaleja on jo jouduttu perumaan. Tällä hetkellä alalla toivotaan, että loppukesän tapahtumia voitaisiin vielä järjestää.