Hämmentävä ilmiö Alaskassa – korpit varastavat tuotteita kaupasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Varastelevat lokit ovat yleinen ongelma eri puolilla maailmaa, mutta eräässä alaskalaisessa kaupungissa on törmätty toisenlaisiin varkaisiin. Anchoragessa sijaitsevan ruokakaupan asiakkaita piinaavat rikoksen makuun päässeet korpit.

Anchoragen Costco-päivittäismyymälässä asioineet ovat törmänneet yllättävään ilmiöön. Parkkipaikkaa vartioi lauma korppeja, jotka varastelevat tuotteita ostoskärryistä täsmäiskuillaan. Asiakkaiden mukaan korppien saaliiksi ovat kelvanneet erityisesti pihvit, grillikyljet ja muut lihatuotteet sekä hedelmät.

Korpit ovat tunnetusti nokkelia eläimiä, ja Costco-kaupan edustalla oleskelevia lintuja on kuvailtu jopa laskelmoiviksi ja omistautuneiksi. Paikallinen Matt Lewallen kuvailee Anchorage Daily News -lehdelle lintujen selkeästi oppineen taitaviksi varkaiksi niiden pulskan koon perusteella. Korpeilla on tapana lentää talvisin eri puolilta Alaskaa Anchorageen, jossa ruokaa on runsaasti.