Viinipullon korkit kannattaa säästää – torjuvat hyönteisiä hedelmäkorissa

Koti & Asuminen Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Useimmat viinipulloihin liittyvät niksit ovat yleensä sellaisia, joissa näytetään erilaisia keinoja avata viinipullon korkki ilman siihen tarvittavaa avaajaa. Nyt perheenäidit ovat kuitenkin paljastaneet niksin, joka liittyy pelkkiin viinipullon korkkeihin.

Viinipullon korkkeja ei suinkaan kannata heittää roskiin viinipullon avaamisen jälkeen. Sen sijaan korkit kannattaa Daily Mail -sivuston mukaan sijoittaa hedelmäkoriin eri puolille hedelmiä, koska ne pitävät pienet hedelmäkärpäset loitolla.

Viinipullon korkki imee hedelmistä kosteutta, mikä hidastaa hedelmien pilaantumista. Samalla hedelmistä luonnonkorkkiin imeytynyt kosteus vapauttaa korkista tuoksua, josta hyönteiset eivät asiantuntijoiden mukaan pidä ja pysyvät sen vuoksi kaukana hedelmistä.