Rokotteen saaneita huijataan internetissä – viranomaiset varoittivat palkintoja lupaavasta kyselystä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ei ole olemassa montaa asiaa, jonka varjolla hyväuskoisia ei yritettäisi huijata internetissä. Nyt koronarokotteen saaneita on varoitettu tuoreista huijausyrityksistä internetissä. Niissä uhreilta pyritään saamaan rahaa rokotteeseen liittyvän kyselyn varjolla.

Yhdysvaltojen kauppakomission Federal Trade Comission kertoo saaneensa useita yhteydenottoja rokotteeseen liittyvistä huijauskyselyistä. Sähköpostitse ja tekstiviestitse leviävissä viesteissä kyselyyn osallistuvien kerrotaan saavan palkinnoksi muun muassa 90 dollarin lahjakortteja, kunhan he maksavat itse postikulut.

FTC on varoittanut ihmisiä painamasta viesteissä olevia linkkejä. Luottokortti- tai pankkitietojen syöttäminen epämääräisille sivustoille on luonnollisesti huono idea. Lisäksi viestien linkkejä ja liitetiedostoja avaamalla tietokoneeseen tai älylaitteeseen voi tarttua haittaohjelmia.