Ruumishuoneen työntekijöitä syytetään vainajien luottokorttien käyttämisestä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kahden ruumishuoneella työskennelleen miehen uskotaan hankkineen itselleen lisätienestiä laittomin keinoin. Heitä syytetään kuolleiden luotto- ja pankkikorttien varastamisesta.

New Yorkin oikeuslääkärille työskennelleet 50-vuotias Willie Garcon ja 66-vuotias Chales McFadgen käyttivät syyttäjän mukaan vainajien luottokorttia omiin ostoksiin. Korttien varoja käytettiin muun muassa lentomatkoihin, autojen polttoaineisiin, ruokaan ja lomamökin ilmastointilaitteeseen. Tapausten jäljille päästiin poliisin pidätettyä Garconin niihin liittymättömästä varkaudesta, jota tutkineet poliisit löysivät hänen hallustaan neljälle vastikään kuolleelle kuulunutta omaisuutta.

New York Post -lehden mukaan McFadgen on sittemmin myöntänyt teot poliisille. Mies kertoo kollegansa antaneen hänelle yli 10 luottokorttia kuluneiden vuosien aikana ja käyttäneensä niitä muun muassa postimerkkien ostamiseen ja McDonald’sissa syömiseen. Kumpaakin miestä syytetään luottokorttipetoksesta, josta voi seurata maksimissaan 10 vuoden vankeusrangaistus.