Pääsiäisen puuhaa: Pilki kalakeiton tarpeet – varo heikkoja jäitä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pääsiäisenä kannattaa mennä pilkille, mutta ainoastaan silloin, jos on täysin varma jään kestävyydestä. Kevätpilkillä saalis on kuitenkin keskitalvea parempi, koska lisääntynyt valo houkuttelee kalat syömään.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö kertoo, että pilkkiminen yksin, kavereiden tai perheen kanssa virkistää mielen ja tarjoaa liikuntaa raittiissa ulkoilmassa sekä parhaassa tapauksessa herkullista kalaa ruokapöytään. Keväällä pilkkijä tavoittelee erityisesti ahvenia, mutta myös kuhat, siiat ja hauet iskevät vieheisiin. Näistä kaikista syntyy herkullinen kalasoppa.

– Jäät ovat viime aikojen lämpimän ja aurinkoisen sään vuoksi haurastuneet varsinkin eteläisessä Suomessa jo monin paikoin vaarallisen heikoiksi. Siksi nyt on erityisen tärkeää ennen jäälle menemistä varmistua sen kestävyydestä, Suomen Vapaa-ajankalastajat muistuttaa.

Jään paksuus voi muuttua radikaalisti jo muutamassa päivässä tai peräti saman päivän aikana. Tämä kannattaa muistaa silloin, kun lähtee aamulla pilkille ja aurinko porottaa pitkin päivää jäätä heikommaksi. Iltapäivällä voi jäällä kulkeminen olla jo kohtalokkaan vaarallista.