Valitse oikeat viinit pääsiäispöytään – ruoan makumaailma ratkaisee

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Pääsiäisen maut ovat täyteläisiä ja sopivat erinomaisesti punaviinin kaveriksi. Viinilinnan mukaan pääsiäispöytään pääsevät punaviineistä etenkin italialaiset suosikit, amarone ja ripasso tai espanjalaiset, Riojan alueen punaviinit sekä ranskalaiset Bordeaux’n klassikot.

Viinin valinnassa kannattaa suosia samaa makumaailmaa, mitä käyttää pääsiäisen aterialla. Alkon myyjiltä saa erinomaista apua oikeanlaisen viinin valintaan, mutta pullon voi valikoida jo etukäteen valmistettavan reseptin mukaan. Pääasia on, että makumaailma on yhdenmukainen, Viinilinna vinkkaa.

Ravintolamedia Toptaste suosittelee neljää punaviiniä pääsiäispöytään.Sisilialainen Montalto Rosso Passivento on hennon yrttinen ja ripauksella vaniljaa. Ricossa Barbera Appassimento on puolestaan tanniinisempi ja marjaisempi. Mouton Cadet Rouge on Merlot painotteinen, klassinen kolmen rypäleen sekoite. Tämä viini sopisi raskaammankin ruuan makupariksi. Riistalle sopiva Ricossa Barolo Piemonte on erinomainen makupari myös voimakkaille koville juustoille.