Dramaattinen operaatio videolle – pulaan joutunut rahtialus evakuoitiin Pohjanmerellä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hollantilainen rahtialus Eemslift Hendrika joutui maanantaina ongelmiin myrskyn vuoksi. Laivan miehistö joutui vaaraan aluksen kallistuttua sen sisällä olleen rahdin alettua liikkumaan. Norjan rannikkovartiosto hälytettiin auttamaan aluksen henkilökuntaa.

Pelastusoperaatio ikuistettiin viraalina sittemmin levinneeksi videoksi. Siinä seurataan, kuinka Eemslift Hendrikan miehistön jäseniä nostetaan yläpuolella lentävään helikopteriin laivan kallistuessa vaarallisen näköisesti. Miehistöön kuului yhteensä 12 jäsentä.

Rahtialus ajelehtii parhaillaan Pohjanmerellä hylättynä sen päämoottorin lopetettua toimintansa maanantaiyönä. ABC News -uutissivuston mukaan viranomaisten pelkona on, että alus uppoaisi ja sen sisältämä öljy pääsisi valumaan mereen aiheuttaen ympäristökatastrofin.