Lounais-Suomen poliisi huolestui – tehtävämäärät kasvaneet huomattavasti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lounais-Suomen poliisi kertoo pääsiäisen olleen kiireinen. Poliisia työllistivät pääsiäisenä Pernon henkirikosten lisäksi lukuisat kotihälytykset, joita oli viime vuotta enemmän. Suurta huolta aiheuttivat myös vaarallisen kovilla ylinopeuksilla ajaneet nuoret kuljettajat sekä alueella liikkuvat huumausaineet.

Lounais-Suomen poliisilla oli hälytystehtäviä kuluneen pääsiäisen aikana yhteensä 1.566 kiirastorstai-illasta maanantai-iltapäivään. Viime vuonna vastaavana ajankohtana tehtävämäärä oli 1.163, joten tehtävämäärissä oli huomattavaa kasvua verrattuna viime pääsiäiseen. Kuten ennalta on arvattu, vaikutti ravintoloiden sulkeminen myös kotihälytysmäärien kasvuun viime vuoteen verrattuna.

Kotihälytyksiä tehdään metelin, perheväkivallan tai häiriköivän henkilön takia. Ihmisten pahoinvointi on näkynyt poliisin työssä myös itsetuhoisena käyttäytymisenä, ja tänä vuonna poliisille ilmoitettiin 24 itsetuhoisesta henkilöstä. Turun lähialueilla kirjattiin yhteensä 25 huumausaineisiin liittyvää rikosta, joista suurin osa oli käyttörikoksia. Epäillyistä kaksi kolmasosaa oli ensikertalaisia.

– Kuluneena pääsiäisenä Turun poliiseja työllistivät eniten Pernossa tapahtuneet henkirikokset ja niiden yritykset. Poliisi sai ilmoituksen varhain lauantai aamulla Pernossa ammutuista laukauksista. Paikalta löytyi kaksi vainajaa sekä yksi vakavasti loukkaantunut henkilö. Teoista epäilty 27-vuotias mies otettiin kiinni lähistöltä ja häntä esitetään vangittavaksi alkuviikolla.