Helsingin käräjäoikeus antoi Niko Ranta-Aholle tuomion – mies sai 11 vuotta vankeusrangaistusta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pari vuotta sitten suomalainen julkkismaailma kohahti, kun kävi ilmi, että fitnesskaunotar Sofia Belórf ja hänen avomiehensä Niko Ranta-Aho olivat epäiltyinä törkeistä rikoksista. Luksuselämää Marbellassa viettäneen Ranta-Ahon tuomio luettiin nyt lähes kaksi vuotta myöhemmin.

Helsingin käräjäoikeus on antanut tuomionsa Katiska-jutussa pääsyytettyinä olleille Janne Tranbergille ja Niko Ranta-Aholle. Syyttäjä oli vaatinut miehille molemmille 13 vuoden vankeusrangaistusta. Lopulta Tranbergin tuomio oli 12 vuotta ja 11 kuukautta vankeutta ja Ranta-Ahon tuomioksi luettiin 11 vuotta vankeusrangaistusta.

Katiska-jutuksi nimetyn oikeudenkäynnin aikana Niko Ranta-Aho myönsi suurimman osan syytteistä ja toivoi, että tunnustaminen ja huumekätköjen paljastaminen olisivat alentaneet hänen tuomiotaan. Janne ”Nacci” Tranberg puolestaan kiisti kaikki syytteet.

Iltalehti julkaisi listan muista tuomituista, jotka olivat saaneet yli kahden vuoden vankeusrangaistuksen. Heitä oli Katiska-jutussa yhteensä yhdeksän henkilöä, joista seitsemän oli miestä ja kaksi naista. Heidän tuomionsa vaihtelivat aina kymmenen vuoden vankeusrangaistuksesta kahteen vuoteen.

https://www.instagram.com/p/CHAilqiBp1q/