Korona iski rajusti Helsingin vankilaan – Suomen suurin vankila sulkutilaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Rikosseuraamuslaitos on päättänyt asettaa Helsingin vankilan sulkutilaan pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi. Kaikki vangit ovat vankiterveydenhuollon asettamassa karanteenissa 17. huhtikuuta asti.

Helsingin vankila on vuonna 1881 rakennettu suljettu laitos, jossa on 312 vankipaikkaa. Kyseessä on Suomen suurin suljettu vankila ja siellä kärsii parhaillaan tuomiotaan 240 vankia. Vankilan henkilöstön lukumäärä on 175. Nyt kaikki vangit ja henkilökunta testataan koronavirukselta. Vankilaan ei oteta uusia vankeja, eikä vankeja siirretä toisiin laitoksiin.

Pääsiäisen aikana yksittäisiä tartuntoja on todettu myös Jokelan, Riihimäen ja Turun vankiloissa. Vankiloiden koronavirustilanteen takia vankilan sisäinen liikenne on vähennetty minimiin ja ulkoinen liikenne on lopetettu. Vangeilla on ollut mahdollisuus olla yhteyksissä läheisiin.