Amissitytöt karkasivat kotoa – pääsivät ensimmäistä kertaa sushiravintolaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amissit ovat pohjoisamerikkalainen kristittyjen ryhmä, jossa eletään vanhanaikaisilla tavoilla vailla mukavuuksia. Return to Amish -sarjassa seurataan nuoria, jotka päättävät jättää yhteisön elämän taakseen ja kokeilla ”englantilaista” elämäntyyliä.

Nyt uudella tuotantokaudella mukana olevat Rosanna ja Maureen pääsevät kokeilemaan uusia asioita päivittäin. He eivät ole esimerkiksi koskaan maistaneet sushia, joten naisten uudet ystävät vievät heidät sushiravintolaan. Naiset ovat äimistyneitä, miksi heidän täytyy syödä rakaa kalaa.

Yhteisöstä lähteminen tarkoittaa kaikkien vanhojen siteiden katkaisemisesta ja ihmissuhteiden päättämistä. Amissien elintavat ovat kuitenkin vanhoillisia, ja jopa polkupyörällä ajamista pidetään syntinä. He elävät pääpiirteissään samalla tavalla kuin vuosisata sitten maata viljellen ja hevosvankkureilla ajaen.