Kuvat paljastavat – Boston Dynamicsin robottikoira armeijan taisteluharjoituksissa

Digi · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Boston Dynamics -yhtiö tunnetaan ketteristä roboteistaan, joiden kykyjä on esitelty lukuisilla viraalina levinneillä videoilla. Nyt yhtiön koiraa muistuttava Spot-robotti on nähty armeijan taisteluharjoituksissa Ranskassa.

Spot-robottikoira oli mukana Ranskan armeijan kaksipäiväisissä harjoituksissa Saint-Cyr Coëtquidan-leirissä. Sotilaskoulutuslaitos École spéciale militaire de Saint-Cyr kertoo tavoitteena olleen selvittää robottien käyttömahdollisuuksia taistelutilanteissa.

Boston Dynamicsin kehitysjohtaja Michael Perry kertoo The Verge -sivustolle yhtiön Eurooppalaisen jakelijan, Shark Roboticsin toimittaneen robotin Ranskan armeijalle. Perryn mukaan yhtiö ei tiennyt etukäteen Spot-robotin käytöstä taisteluharjoituksissa. Vaikka Boston Dynamics teki alun perin yhteistyötä Yhdysvaltojen armeijan kanssa, on yhtiö painottanut ettei sen robotteja tulisi käyttää ihmisten vahingoittamiseen.