Aurinkorasvat esiin – lämpöaalto vyöryy Suomeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Loppuviikko näyttää upealta sään puolesta. Suomeen saapuva korkeapainejakso tuo tullessaan lämpöä ja aurinkoa, mutta myös haitallisia UV-säteitä. Öisin saattaa olla edelleen pakkasta.

– Todennäköisesti vähitellen etelärannikolla korkeimmat UV-indeksin arvot alkavat olla jo lukemaa 3 eli UV-säteilyn voimakkuus on kohtalaista. Suojautumistarve alkaa UV-indeksin arvosta 3. Edessä oleva korkeapainejakso voi lisäksi olla vaikea leppäallergikoille, sillä sää on aurinkoista ja lämmintä. Alkuun tuuli on heikkoa, mutta ensi viikon alussa tuuli viriää ja pöllyttää siitepölyä, Forecan meteorologi Markus Mäntykannas ohjeistaa.

Hänen mukaansa aurinkoinen lämpövyöry viihtyy Suomessa ensi viikolle asti. Kylmät yöt kannattaa kuitenkin ottaa huomioon esimerkiksi kasvinviljelyssä. Ruukuissa olevat pakkasenarat kasvit kannattaakin kantaa yöksi sisälle.