Valencia on Espanjan helmi – arkkitehtuuria ja rantaelämää

Kaupallinen yhteistyö Matkailu · Stara.fi

Kaupallinen yhteistyö Espanjan matkailutoimisto (Tourspain). Suomalaisille Espanjasta tulevat yleensä mieleen lähinnä Aurinkorannikko ja lomasaaret, mutta Manner-Espanjassa matkailijoille on tarjolla monenlaisia helmiä. Eräs upeimmista on maan kolmanneksi suurin kaupunki Valencia, joka on hämmästyttävän monipuolinen lomakohde. Lähes 800 000 asukkaan kaupunki tarjoaa samalla kertaa sekä poikkeuksellisen upeaa arkkitehtuuria että perinteistä rantaelämää, joten yhdessä lomapäivässä voi nauttia niistä molemmista. Staran toimitus rankkaa Valencian koko Espanjan toiseksi parhaaksi kaupunkikohteeksi heti Barcelonan jälkeen.

Valencian ohittamaton nähtävyys on kulttuuri- ja tiedekeskus Ciudad de las Artes y las Ciencias, jossa sijaitsee useita futuristisia arkkitehtuurin taidonnäytteitä sekä taidemuseo, yökerho ja Euroopan suurin akvaario. Santiago Calatravan ja Felix Candelan piirtämät rakennukset loksauttavat myös perheen pienimpien leuat. Alueen rakentaminen kesti vuosikymmenen ja siellä riittää paljon nähtävää ja kuvattavaa.

Valencia, Espanja, Kuva: Stara
Valencia, Espanja, Kuva: Stara
Valencia, Espanja, Kuva: Espanjan matkailutoimisto

George Clooneyn Tomorrowland-elokuvassakin nähtävä kohde on nostettu Espanjan 12 arvostetuimman kohteen joukkoon Barcelonan Sagrada Familian, Sevillan katedraalin, Teiden tulivuoren kansallispuiston ja Granadan Alhambran tavoin. Tältä alueelta lähtee kilometrien pituinen joen uomaan rakennettu kaupunkipuisto Jardi de Turia, jossa on runsaasti esimerkiksi leikkipuistoja lapsille ja lapsenmielisille.

Kulttuuri- ja tiedekeskuksen lisäksi silmiähiveleviä rakennuksia löytyy runsaasti ympäri kaupunkia. Esimerkiksi Valencian Katedraali on näkemisen arvoinen, kuten myös siellä säilytettävä ”Graalin malja”. Vierailijoille ensivaikutelma kaupungin keskustasta on poikkeuksellisen siisti, sillä jopa katukivetykset kiiltävät kauniisti. Päivän kuumimpana aikana voi viilentää itseään shoppailemalla vanhan kaupungin liikkeissä, joista voi ostaa niin huippumuotia kuin matkamuistojakin.

Valencia, Espanja, Kuva: Stara
Valencia, Espanja, Kuva: Stara
Valencia, Espanja, Kuva: Stara
Valencia, Espanja, Kuva: Espanjan matkailutoimisto

Siestan lähestyessä loppuaan voi ottaa suuntaa kohti kaupungin upeaa uimarantaa. Pitkä ja leveä ranta on siisti kuin kaupunkikin ja esimerkiksi suihkuja on tarjolla runsaasti. Vedessä ranta on loiva, joten perheen pienimmätkin voi ottaa mukaan nauttimaan vesileikeistä. Nälän yllättäessä apu on lähellä, sillä pitkällä rantabulevardilla on lähes silmänkantamattomiin pikkuliikkeitä ja ravintoloita niin isoon kuin pieneen nälkään.

Innokkaimmat ajoittavat vierailunsa maaliskuussa järjestettävän Las Fallas -festivaalin aikaan, jolloin jättimäiset falla-nuket valtaavat kaupungin tullakseen lopulta poltetuksi ilotulitusten säestämänä. Koska Valenciassa on yleensä jonkin verran lämpimämpi kuin esimerkiksi Barcelonassa, on se loistava valinta myös kevään ja syksyn matkoille.

Löydä lisää Espanjan helmiä www.spain.info.